Rosenperler

Opskriften er af Inge og Birgitte Ekholm Gaardsted.

previous arrow
next arrow

Rosenperler

Opskriften er af Inge og Birgitte Ekholm Gaardsted

Vi samlede kronblade af ca. 400 duftende roser (helst mørkerøde). Klip 1-2 dage, før du ellers ville, og saml dem i en pose i fryseren. Når du har nok, kommes de i en gryde. Tilsæt vand.

Dag 1. Simrer i JERNGRYDE 15 min. hver dag i 3 uger. Må ikke koge, så forsvinder duften. Massen svinder meget ind. Tilsæt vand, så det er let at
røre. HELE massen skal simre.

På 4. dagen blendes bladene til en fin grød.

Jernstumper tilsættes (ikke rustne), for at fremme garvningen. Massen bliver derved mørk/sort.

Det er tydeligt at se effekten af jernstykkerne.

Når rosenmassen er blevet sort – efter ca 3 uger, fjernes jernstykkerne og massen koges ind til en leret konsistens.

Rosenmassen trilles til perler.

 Vores de største var lidt større end en bordtenninsbold og for store.

Rul perlerne – stik en pind igennem. Stil dem i flamingoplade eller andet. Perlerne svinder vildt meget i størrelsen.

Lige formet (pinden skal være så tynd som muligt – gerne mindre end disse grillspyd).

Her er de tørret i ca. 3 uger.
Perlerne skal være helt tørre. Det må dog ikke tage alt for lang tid, for så mugner de.

skriv noget vigtigt

De store perler revner. Det giver en fin effekt.
Kan rulles hver dag, hvis de skal være mere glatte.

Mor med det færdige resultat. (Mors perler var lavet mere ovale.)

Pustet glasperle fra Ekholm Design.