Mit værksted

I vores anneks har vi indrettet mit lille værksted. 

Værkstedsbordet med plads til to perlemagere.

Der er to Minor Bench-brændere til propangas og ilt.

Propangas

Iltflasken er udskiftet med en iltkoncentrator, der tidligere har været brugt på et sygehus, men den fungerer perfekt til fremstilling af glasperler.

Afspændingsovnen er en lille Isi Chilling.
I min andet lille værksted inde i huset har jeg en Beadcube Kilncare. Små gode ovne, der lige passer til mit behov. De fylder ikke meget, varmer hurtigt op og er lette at medbringe til udstillinger med arbejdende værksted.

Udsugning er der også. Jeg kender ikke mærket, da den er købt på dba.

udsugning

Den fungerer fint, med motoren placeret på loftet 

og luftkanalen ud gennem taget.

Glasstængerne, jeg bruger, er primært Effetre/Moretti og CIM. Jeg bruger også andre glastyper, f. eks. Vetrefond, Reichenbach og Lauscha, hvis jeg falder for en skøn farve eller en fin effekt. Væsentligt er det imidlertid, at de alle er COE 104 (Coefficient Of Expansion). Det betyder, at de forskellige glasstænger er kompatible.


Både Effetre og Moretti producerer deres glasstænger i Italien og er begge kendt som Murano-glas eller Moretti-glas. Effetre fremstiller sit glas på øen Murano, og Vetrefond producerer glas på hovedlandet nær Murano. Reichenbach producerer sine glasstænger i Reichenbach i Tyskland, Lauscha fremstilles i Lauscha i Tyskland.

Dorne i rustfrit stål i forskellige tykkelser for at få forskellige hulstørrelser i perlerne. De fleste er cykelegere, hvor enderne er savet af, men svejsetråd er også rigtig godt, hvis hullet skal være lille. De tykkere dorne er købt hos smeden.
Titankegle til ring og konisk dorn.
Dorne til knapper. Speciallavet af en sød perlebekendts mand.
Det mest gængse værktøj: pincet med flad plade, sonde fra tandlægen, kniv, tungstensspyd, messingpadle, grafitpadle og pincet uden riller.

Sikkerhedsbriller – Didymiumbriller

Didymium er en blanding af stofferne praseodym og neodym. Det blokerer for gulligt lys ved 589 nm, der udsendes af det varme natrium i det smeltede glas. Det betyder, at man tydeligere kan se det glas, man arbejder med, mens det bliver varmet op i flammen.


Ligeledes absorberer didymium ultraviolet lys ved 360 nm. Dette gør kontrasten mellem de forskellige farver, man arbejder med, tydeligere.
Sidst, men ikke mindst, fungerer didyminumbrillerne som sikkerhedsbriller, hvis glasset skulle splintres.